Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević danas će biti sproveden kod sudije za istragu. On je juče saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Kako je CdM-u kazao Miloševićev advokat, Vladan Bojić, njegov klijent još uvijek nije sproveden kod sudije za istragu.

“Čekam poziv”, kazao je za CdM kratko Bojić.

Specijalni tužilac Vladimir Novović kazao je sinoć da se bivšem direktoru Uprave prihoda i carina stavlja se na teret da je šef kriminalne organizacije.

“Za ostale okrivljene postoji osnovana sumnja, a za Miloševića postoji za sada osnov sumnje, da je modus operandi ove kriminalne organizacije bio takav da se cigarete koje su zaplijenjene ne uništavaju, odnosno da se odvode u prostorije fabrie za uništenje da se tamo sačinjavaju fiktivni zapisnci o uništenju, da se samo 10 odsto cigareta uništi a 90 odsto odlazi na crno tržište. Radi se o većoj količini robe”, kazao je Novović u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Milošević je, podsjećamo, prije dvije noći uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u sklopu istrage o državnom švercu cigareta, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

<<

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here