Poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić prisustvovao je svečanoj Akademiji povodom 30 godina od osnivanja Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), saopšteno je iz BS-a.

U sali sarajevske Vijećnice, svečana akademija okupila je, kako su naveli, veliki broj istaknutih predstsvnika javnog, intelektualnog, načnog i kulturnog života, kao i predstavnike bošnjačkih vijeća. Tokom posjete Sarajevu, Mustafić je, dodaju, posjetio i sjedište Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, gdje je razgovarao sa generalnim sekretarom Emirom Zlatarom.

“Mustafić se zahvalio na pozivu da prisustvuje svečanoj Akademiji VKBI i prenio čestitke povodom značajne godišnjice ove institucije. Mustafić je podcrtao značaj i ulogu Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca i još jednom ponovio neophodnost zajedničkog rada svih bošnjačkih vijeća iz zemalja regiona u kontekstu unapređenja projekata koji se odnose na zaokruživanje temeljnih elemenata nacionalnog identiteta Bošnjaka”, saopštili su iz BS-a.

Generalni sekretar Vijeća Emir Zlatar, je u ime ove institucije, uručio je Mustafiću devet tomova kapitalnog višetomnog Rječnika bosanskog jezika autora profesora Dževada Jahića.

Razgovarano je i o projektnim aktivnostima koja vode bošnjačka vijeća, te inicirali moguće oblike saradnje u narednoj godini.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here