Načelnik Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Predrag Spasojević smijenjen je sa te funkcije. Protiv Spasojevića je pokrenut disciplinski postupak zbog medijskih istupa.

Predrag Spasojević je gostujući na TV A plus kazao da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića kod njega i da će mu spremiti ćeliju po svim standardima.

Povodom te izjave, reagovali su iz DPS-a i kabineta predsjednika države, ističući da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na Predsjednika Crne Gore, te da se mora pokrenuti odgovarajući postupak pred državnim organima.

Podsjećamo, na kapiju od porodične kuće Spasojevića aktivirana je bomba tokom noći prvog decembra. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenih Željka Lakušića (34) i Filipa Popovića (21), zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenog na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Nakon tužilačkog zadržavanja do 72 časa, njima je odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen pritvor do 30 dana.

Portal RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here