Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je danas za RTV21 da su visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak u stalnom kontaktu sa svim akterima situacije na sjeveru Kosova kako bi osigurali mir i bezbjednost za sve građane Kosova.

Stano je, kako navodi portal Kosovo onlajn, rekao da EU sa partnerima nastavlja da se potpuno angažuje na ublažavanju situacije na sjeveru Kosova kako bi se obezbjedilo mirno i bezbjedno okruženje za sve građane Kosova.

„Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku bio je jasan prošle sedmice da barikade moraju da se uklone. Visoki predstavnik i specijalni izaslanik EU Lajčak u stalnom su kontaktu sa svim akterima i to će činiti i dalje, kako je rekao visoki predstavnik“, rekao je Stano.

On je u pisanom odgovoru kosovskom RTV21 rekao da će naredni sastanci u okviru dijaloga biti objavljeni u odgovarajućem trenutku.

„Kada su u pitanju naredni sastanci u okviru dijaloga, kao i uvijek, objavićemo to ako i kada bude primjereno“, rekao je Stano.

Fonet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here