Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović zahvalio se svim vjernicima koji su juče, kako je istakao, čini se u nikad relaksiranijoj atmosferi, proslavili Badnji dan.

“Na Cetinju, gdje se godinama nalažu badnjaci na dvije lokacije, drugu godinu zaredom nije bilo policijske ograde (koja je ranije bila postavljana 20 godina u kontinuitetu), a na radost MUP-a i UP, nije bilo ni posebne potrebe za povećanim prisustvom policije. Ovim činom, građani su još jednom potvrdili da Crna Gora nepokolebljivo korača ka pomirenju, da dnevno sazrijeva kao društvo i da su zapravo “barijere” ostale samo u glavama nekolicine neodgovornih pojedinaca”, naveo je Abazović na društvenim mrežama.

Ministru Filipu Adžiću, direktoru policije Zoranu Brđaninu i njegovim saradnicima posebno čestita na organizaciji.

“Vjerujem da je svima dosta govora mržnje, vještačkih podjela i tenzija. Jednostavno, pobijedila je ljubav koju simboliše Božić. Iako je put dug – miriše pomirenje! Stoga, budimo solidarni, tolerantni i pravedni jedni prema drugima. “Ljubimo bližnjeg svog” jer kad smo zajedno svaki cilj postaje dostižan. Srećan Božić, neka donese radost Vama i Vašim porodicama. Da svaki naredni dočekamo u još boljoj atmosferi i većoj slozi među našim građanima svih vjera i nacija. Crna Gora to može i zaslužuje”, poručio je Abazović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here