Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 3. januara – Dana Opštine Bijelo Polje, predsjedniku opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, odbornicima i svim građanima Bijelog Polja, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Zahvaljujući odgovornoj politici lokalnog rukovodstva u kontinuitetu, današnje Bijelo Polje odlikuje promišljen i dinamičan razvoj, usmjeren prevashodno ka unapređenju kvaliteta života građana”, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Bijelo Polje, kao uzoran model Opštine po mjeri privrede na nedovoljno razvijenom sjeveru, započetim, realizovanim i planiranim strateškim razvojnim projektima poput Đalovića pećine i kapitalnog projekta Ski centar Bjelasica, postaće prepoznatljiv turističko rekreativni prostor, koji će integrisan u turističku ponudu sjevera Crne Gore, siguran sam, stati uz bok sa najboljim uzorima upravljanja planinskim destinacijama, koji privlače turiste tokom cijele godine.

“Tradicionalno gostoprimstvo, međunacionalni i međuvjerski sklad po kome je Bijelo Polje prepoznato i zbog koga se u njega dolazi, svojim kvalitetom ostaje neprelazna brana izazovima sa kojima se kao društvo u cjelini susrećemo u ovom veoma nestabilnom vremenu nasrtanja na iskonske vrijednosti građanskog identiteta i državnog integriteta Crne Gore. Uvjeren da će se lokalna uprava sa posebnom odgovornošću i u ovom mandatu odnijeti prema snažnoj podršci građana, još jednom vam čestitam praznim i upućujem srdačne pozdrave”, zaključio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here