Predsjednik Milo Đukanović uputio je telegram saučešća Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori povodom smrti bivšeg predsjednika Zajednice, Đorđa Raičevića.

Đukanović je kazao da je smrt Raičevića gubitak ne samo za njegovu porodicu, i Jevrejsku zajednicu, već i naše društvo u cjelini.

“Kao predsjednik, dugogodišnji potpredsjednik, sekretar i jedan od osnivača, Jevrejsku zajednicu sa saradnicima i članovima učinio je mjestom okupljanja i saradnje, promišljanja o budućnosti, i afirmacije suživota koji uvažava posebnosti”, poručio je Đukanović u telegramu.

Tokom svih ovih godina, prema riječima predsjednika, davao je svoj doprinos demokratskom razvoju, afirmaciji mira, očuvanju crnogorskog integriteta, “našeg građanskog multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, čime se svi ponosimo”.

“Uvijek je bio jedan od nosilaca prepoznatljivog promptnog i nedvosmisleno jasnog odgovora antisemitizmu, hegemoniji i asimilaciji, ksenofobiji, govoru mržnje, rasizmu, pojavama neonacizma i pokušajima njegove političke mimikrije, kao i osude bilo kakvog oblika relativizacije ili umanjenja zločina prema bilo kom narodu”, dodao je Đukanović.

Predano je, navodi Đukanović, afirmisao spone Crne Gore i Države Izrael u građenju prijateljskih odnosa i razvoju “naše svestrane saradnje”.

“S pijetetom ćemo se sjećati Đorđa kao prijatelja i dobrog saradnika, svima će nam nedostajati. Molim vas da moja iskrena saosjećanja prenesete njegovoj porodici”, zaključio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here