Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je porodici Kalezić telegram saučešća povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Zorana Kalezića.

“Višedecenijska uspješna karijera i zasluženo visoko mjesto na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije najbolje svjedoči o Zoranovom autentičnom muzičkom izrazu i umjetničkim dometima i vrijednostima, potvrđenim i brojnim festivalskim nagradama, i nastupima u zemlji i inostranstvu”, naveo je Đukanović.

Kako je istakao, Zoran će ostati upamćen kao stvaralac koji je uživao nepodijeljenu naklonost publike, kao i stručne umjetničke javnosti, svojih kolega kojima je bio uzor i učitelj.

“On je svojim pjesmama obilježio i obogatio kulturu naše zemlje, uvijek ponosan na Crnu Goru i svoje Bjelopavliće iz kojih je potekao i kojima se uvijek vraćao. Njegovo djelo ostaje kao neodvojivi, trajni dio crnogorske kulturne baštine. Zajedno sa vama Zorana danas žale mnogi njegovi prijatelji, poznanici i poštovaoci širom Crne Gore i bivše Jugoslavije. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, kazao je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here