U ljetnjem prelaznom roku 2019. Stefan Lončar je stigao u Novi Pazar, i za tri godine uspio je da zasluži status kapitena ekipe, a dobio je i mural u ovom gradu.

Sada se može slobodno reći da je 26-godišnji Nikšićanin napravio pravi potez kada se odlučio da pređe u Novi Pazar, ali i da u međuvremenu odbije neke interesantne ponude.

I njemu i ekipi ide dosta dobro ove sezone, a mladi Lončar sa Novim Pazarom zauzima šestu poziciju u Super ligi Srbije. On ističe da tim igra dobro i da je u gradu zavladala euforija, ali da nije zadovoljan svojim nastupima.

“Rekao bih da smo se svi nekako uklopili, ali to je sve plod rada i truda na treninzima, što bi se reklo neke kockice su se složile da izgledamo dobro i da nam trenutno stanje na tabeli daje za pravo da se nadamo nečem većem, jer će se teško Pazar naći u ovoj situaciji da se bori za Evropu, jer ove godine četiri ekipe igraju kvalifikacije a prvi ide direktno u Ligu šampiona. Nikada nisam zadovoljan svojim igrama toliko, jer uvijek mora i može bolje. Nikada nije bila veća euforija u gradu, mada ovaj grad živi za fudbal, čim imate rezultate, ima i publike, stvarno je prelijepo igrati u takvom ambijentu, đe dođe na svaku utakmicu po 5.000 ljudi”, ističe Lončar u razgovoru za RTNK portal.

Iako on sam smatra da njegova igra može biti mnogo bolja, njegovim nastupima je zadovoljan bio selektor “sokola” Miodrag Radulović koji ga je uvrstio u ekipu na posljednjim prijateljskim susretima koje je Crna Gora igrala protiv Slovačke i Slovenije. Od velikog značaja je bio ovaj poziv za Lončara.

A kako da mi ne znači? Rekao sam to sto puta. Svakom fudbaleru je čast da predstavlja svoju zemlju. Nakon četiri godine sam opet dobio poziv, to je znak da sam na nekom dobrom putu, da sam radom i zalaganjem donekle, da kažem, zaslužio taj poziv”, ističe ipak u skromnom maniru naš sagovornik.

“Sokole” u ovoj godini očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a tim Miodraga Radulovića se nalazi u grupi sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom i Litvanijom.

“Ne možemo unaprijed pričati ništa, grupa nije laka i sami znate. Vidjećemo na koga će se moći računati u martu pred start kvalifikacija, uvijek se povrijede najbolji. Svakako da će svi dati sve od sebe, jer bez borbe na terenu nema ni rezultata”, naglašava Lončar.

Uspijeva da isprati i igre kluba u kom je ponikao, a očekuje da Sutjeska nastavi i u novoj godini na isti način kao i u prethodnoj, kako sa igrama, tako i sa rezultatima.

“Kad god mogu da pogledam utakmicu i kada ima prenos ispratim sve. Svakako da me raduju rezultati, nadam se da će i ove godine uzeti titulu, jer igraju najbolje od svih”, zaključuje naš sugrađanin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here