Petorici članova kriminalne organizacije, uhapšenih u oktobru, koju je prema stavu Specijalnog državnog tužilaštva oformio direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević radi državnog šverca cigareta ukinut je pritvor i pušteni su da se brane sa slobode, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.

Pritvor je ukinut članovima Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina Radivoju Vujačiću, šefu mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutinu Pejoviću, načelniku Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja Željku Ivanoviću, vozaču kamiona sa oduzetim cigaretama Daliboru Brnoviću i Mihailu Saveljiću, jer su prestali razlozi za pritvor. To je za Pobjedu potvrdio portparol i državni tužilac u Specijalno državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

“U istrazi su saslušani određeni svjedoci, a okrivljenima je pritvor određen i zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka uticanjem na svjedoke”, kazao je Radonjić.

Pritvor nije ukinut Nebojši Adamoviću i predsjedniku Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Ervinu Adroviću. Oni su uhapšeni početkom oktobra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje nakon tromjesečnog pritvora nije tražilo produženje pritvora.

U pritvoru su ostali Rade Milošević, dvojica službenika Uprave prihoda i carina Igor Pavićević i Zoran Pavićević, kao i radnik Zetatransa Veselin Kovačević.

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović.

“Pritvor je okrivljenom R. M. određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na svjedoke”, saopštila je ranije savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here