Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović zahvalio se svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, i najavio da će u drugom krugu predsjedničkih izbira podržati Jakova Milatovića.

“Sav tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsjedničkih izbora predstavljaju veliku pobjedu demokratije u Crnoj Gori! Bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji (istina sa jednim incidentom), Crna Gora je pokazala svoje evropsko lice”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsjednika države.

“Kako sada samo komično zvuče one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora”… Nije teško bilo predvidjeti politički proces, ali građanima, naročito dijelu ostarašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena”, naveo je on.

Abazović kaže da sa Đukanovićem odlazi i DPS, a Crna Gora se vraća sebi i svom daljem progresu.

“Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu! Mirno i dostojanstveno u nove pobjede”, zaključio je Abazović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here