Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, dao je nedvosmislenu podršku predsjedničkom kandidatu Aleksi Bečiću. On se građanima obratio na sinoć održanoj završnoj Konvenciji predsjedničkog kandidata Alekse Bečića, u Podgorici.

,,Od mnogih ćete čuti da se predsjednik neće izabrati u prvom, već u drugom krugu, a ja vam kažem da se sve završava 19. marta kad Aleksa Bečić uđe u drugi krug, jer je u drugom krugu njegova pobjeda neupitna”, kazao je Abazović.

On se osvrnuo i na odnose političkih subjekata, koje predvode on i Bečić, u proteklom periodu.

,,Tačno je, između nas je bilo nekih nedoumica i meni je zaista žao zbog toga. Međutim veličina ljudi je u praštanju i u toleranciji. A kosmička je pravda, ne samo politička, da ovaj čovjek 19. marta zada završni udarac Milu Đukanoviću”, kazao je Abazović.

Premijer je posebno naglasio da se “30. avgust nije desio slučajno, već da je snažnu ulogu u toj pobjedi odigrao upravo Aleksa Bečić”.

,,Oni koji su došli 30. avgusta, dobrodošli su u zajedničku borbu, ali predsjednik Crne Gore mora biti onaj koji je bio tu i prije 30. avgusta, a to je Aleksa Beči”, istakao je.

Dodao je da je siguran da će predsjednički kandidat Demokrata, “učiniti sve da funkciju predsjendika učini časnom”.

“Bečić će svojim entuzijazmom, energijom, načinom na koji percipira politiku, ljubavlju koju usmjerava prema svim ljudima nezavisno od njihove nacionalne, etničke, religijske ili bilo koje druge pripadnosti, učiniti sve da urušenu funkciju predsjednika države učini časnom, poštenom i punom integriteta. Biće predsjednik koji će u toku svog mandata građanima saopštiti da su vrata Evropske unije širom otvorena za našu zemlju”, naglasio je Abazović.

Pozvao je građane da podrže Bečića.

,,Pozivam građane Crne Gore da 19. marta izađu na birališta jer tada pišemo istoriju- birajući najmlađeg predsjednika koji će služiti na čast svim građanima i ponosno predstavljati našu državu u inostranstvu, na radost svih onih koji su se 30 godina borili za slobodu!” zaključio je Abazović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here