Predsjednički kandidat i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u predstavljanju na Televiziji Nikšić istakao je da se u prvom krugu predsjedničkih izbora određuje sudbina drugog kruga.

„19. marta se crta 2.april uveče. Kasno je 3.aprila se hvatati za glavu i reći „eh da sam to uradio, eh da sam toga glasao“. Tada je kasno. Zato građani razmislite, vi ste dovoljno i odgovorni i mudri i samosvejsni, birajte onog ko sigurno, to niko ne spori, to ne spore ni političi konkurenti, pobjeđuje kandidata DPS-a u drugom krugu, odnosno aktuelnog predsjednika Crne Gore. To je ključni prioritet da bi Crna Gora i ova zemlja mogla da zakorači naprijed“, kazao je Bečić.

Kako je istakao, građani znaju šta je proteklih godina radio u politici, pa poručuje da mu sude po tim rezultatima.

„ Jasno je da u drugom krugu imam ubjedljivo najveći, najširi mogući politički manevar zato vas samo molim da uzmete sve to u obzir i da 19. marta već trasirate put velikoj pobjedi koju vam u tom slučaju garantujem 2.aprila. Ne da bi ta pobjeda bila pobjeda bila zbog bilo kog pojedinca, ne da bi ta pobjeda bila bilo čiji poraz u negativnom smislu te riječi, već da bi ta pobjeda zaista otvorila puteve istinskog pomirenja, jačanje institucija, moralne obnove ovog društva, ekonomsko-socijalno daljeg napretka i svih onih reformskih procesa koji treba da stoje pred nama i koje ćemo realizovati, a da bi ja kao budući predsjednik sa te pozicije zaista nastavio da radim ono što sam radio i sa prethodnih državnih pozicija, da dam doprinos, da smirujem tenzije, da balansiram, da tražimo kompromise, da ujedinimo ovo društvo oko ekonomije, socijalne politike, vladavine prava i svih drugih gorućih pitanja“, poručio je Bečić.

Kaže i da građani znaju da sve što je obećao da je ispunio i da je uvijek držao riječ.

„Uvijek sam cijenio volju naroda i ne sumnjam da će ta volja naroda ovoga puta, imajući u vidu da se glasa pojedinačno o kandidatima i na bazi svih njihovih zasluga i ostvarenja u politici, biti takva da dobijem tu čast za mene, ali veliku obavezu i odgovornost da nastavim svoju misiju koju sam započeo još od trenutka kad sam ušao u crnogorsku politiku jer politiku nisam mijenjao. Rezultati jesu bili sve bolji i bolji, ali ovo bi definitivno bila jedna kruna, ne mene radi vjerujte mi, nego te politike radi, budućnosti Crne Gore radi jer znam da bi ona bila zamajac svim drugi promjenama i da bi ona konačno dovela da se raskrsti sa jednom politikom, da ta politika definitivno postane politika prošlosti, da završimo sa tom erom, a da otvorimo jednu novu eru koja bi u svemu bila politika istinski sigurne budućnosti“, naglasio je Bečić.

Rtnk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here