Crnogorski iseljenici Sjeverne Amerike ocijenili su da je Crna Gora danas poligon infantilnog političkog nadmetanja, nažalost većine mladih ljudi, uramljenih u svoje zablude.

“Opterećeni osjećanjem nedovoljnosti ušli su u borbu koja ih prevazilazi i kojoj nijesu dorasli. Zbog toga su vazda spremni na religijsko padanje na koljenima pred nemilosrdnim, autentičnim srpskim paternalizmom. A taj svetosavski, kleronacistički i emotivno misaoni otpad nema baš nikakve veze sa istinskim pravoslavljem, koje je bilo stub i oslonac naše hiljdugodišnje državnosti”, naveli su u saopštenju.

Kazali su da se podržavaju “onog koji je već decenijama u kontinuitetu i bez rezerve za euroatlansku integraciju, kao naše jedine budućnosti i naše vrhunsko istorijsko ostvarenje”.

Dodali su da im na tom putu stoji Srpska pravoslavna crkva koja, kako su kazali, ima sveti zavjet da “obogalji i zatre crnogorsku državu i naciju”.

“Pa se brojni političari prosto nadmeću ko će dobiti najviše naklonosti srpskih popova, a pri tome olako žrtvuju naše istorijsko i duhovno blago. Svi ti zli vjetrovi koji danas duvaju širom Balkana dolaze iz Srbije, koja je riješila da vodi Pašićevu politiku u 21. vijeku. Stepen mržnje prosrpskih političara u Crnoj Gori prema Đukanoviću, a i mnogih u Srbiji, direktno je proporcionalan njihovoj podaničkoj i servilnoj podređenosti prema Vučiću, srpskoj crkvi i Rusiji”, istakli su crnogorski iseljenici Sjeverne Amerike.

Rekli su da “bivši suverenisti – ako su to ikada istinski bili – a sada pokondirene posrbice”, beskonačno ponavljaju da se Đukanović morao povući 2006. godine odmah poslije referenduma, kako bi oni “sastavili Vladu svojih ljubimaca i sa popom Gojkom Perovićem zaveli široku demokratiju, prosperitet i pomirenje četnika i partizana”.

“Danas im najbolji odgovor šalju neki penzionisani srpski đenerali koji javno žale što nijesu tada izveli puč. A bili su spremni za to i samo čekali signal od srpske Vlade. Ostaci sedmog bataljona i ostala bratija iz ravnogorskog “srpskog sveta” i danas spremno čeka da im se ukaže prilika za akciju. Da Đukanović nije uveo Crnu Goru u NATO, uz veliki lični rizik, oni bi se avgusta 2020. godine naoružani do zuba ušetali u “meke” predjele Sjeverne Crne Gore, baš kao i Rusi u Donbas. Niko iz Evrope na to ne bi ni prstom mrdnuo. To što su danas snage NATO-a spremne da im se suprostave jedino je što ih “drži na uzici””, ocijenili su iseljenici Sjeverne Amerike.

Nadaju se da će svi građani naše suverene, multietničke i antifašističke države prepoznati značaj ovog istorijskog trenutka, ne samo za opstanak slobodne Crne Gore već, kako su kazali, i nas Crnogoraca kao drevnog istorijskog naroda.

“Onaj koji je znao i imao hrabrosti da referendumom obnovi našu državnost, da je zaštiti od ratnih razaranja i prolivanja krvi, danas je jedini koji je može vratiti na pravi evropski put, uprkos besomučnim i frontalnim napadima na njegovu ličnost”, zaključili su u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here