U prvom krugu ostvarili smo ono što smo željeli, poručio je predsjednički kandidat Milo Đukanović.

Poručio je da nema protivkandidata kojega je očekivao i priželjkivao u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Koji god da dođe slabiji je od mene, to su pokazali rezultati izbora. Spreman sam da pobijedim ko god da je protivkandidat”, poručio je Đukanović na pres konferenciji.

“Apsolutno sam ubijeđen da su argumenti na mojoj strani i da mogu da pobijedim i ovog protivkandidata”

Đukanović ističe da ko god da mu je protivkandidat njegov cilj je isti.

“Moja strategija je manje više identična, ne prilagođavam je nijednom protivniku. Smatram da najbolje artikulišem ono što su interesi građanske, multietničke i građanske Crne Gore i mislim da imam reference da taj cilj i ostvarim. Oni će morati da se potrude da se predstave svojim rezultatima. Naravno u finalu će građani presuditi. Kako god građani presude, što se mene tiče, to je uanprijed prihvatljivo. Apsolutno sam ubijeđen da su argumenti na mojoj strani i da mogu da pobijedim i ovog protiv kandidata”, jasan je Đuaknović.

Ima li neke dileme, nekog prigovora, da sam jači od svakog od njkih pojedinačno, upitao je Đukanović.

“Možda kada bi im dodali još rejtinge onih koji su relevantne političke ličnosti u Srbiji, možda bi to bilo još ubjedljivije. Nema smisla. Mi smo se odmjerili, vidjeli smo ko je bolji. Idemo dalje”, rekao je Đukanović.

“Ostvario sam preko 120.000 glasova, rezultat koji me potpuno ispunjava zadovoljstvom”

Istakao je da je u prvom krugu izbora ostvario preko 120.000 glasova.

“Ostvario sam 36 odsto glasova, u brojevima to je nešto iznad 120.000 glasova, što smatram zaista veoma vrijednim rezultatom koji me potpuno ispunjava zadovoljstvom. Tu je ozbiljna prednost u odnosu na drugog kandidata”, kazao je Đukanović.

“Znamo gdje su džepovi podrške tokom drugog kruga i vrijedno ćemo raditi za njihovo aktiviranje i naš konačan trijumf”

Razlog zadovoljstva i optimizma je “jasno prepoznavanje rezervoara biračke podrške koji nijesu aktivirani u prvom krugu”.

“Dinamizirali smo aktiviranje svih potencijala podrške nama u prvom krugu. Apsolutno znamo gdje su džepovi podrške tokom drugog kruga i vrijedno ćemo raditi u sledećih 14 dana da stvorimo sve pretpostavke za njihovo aktiviranje i naš konačan trijumf”, istakao je Đukanović.

Zadovoljni su, kaže, ovim stepenom podrške.

“Vjerujem da je to veoma dobra osnova za nadogradnju koja će uslijediti u sledećih 14 dana i koja će nas voditi do pobjede na predsjedničkim izborima”, kazao je on.

Đukanović ocjenjuje da su rezultati izbora potvrdili da “Crna Gora zaista treba izbore”.

“Rezultati izbora, ne samo mog nego i protivkandidata koji se zalažu za brzu organizaciju parlamentarnih izbora, potvrđuju da je ogromna većina biračkog tijela raspoložena da u nekoliko mjeseci zaključimo najvažnije izbore i izvedemo Crnu Goru iz krize”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ovakav ishod prvog kruga izbora i onoga što “projektuje kao konačan rezultat – odličan vjetar u jedna da na skorim parlamentarnim izborima potvrdimo snagu građanske i evropske Crne Gore”.

“Da dobijemo vladu koja će nastaviti da vodi Crnu Goru evropskim putem”, rekao je Đuaknović.

Zahvalio je svim građanima Crne Gore i čestitao svim protivkandidatima.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here