Mislim da je zadnja ura da završavamo ovaj cirkus državne politike Crne Gore bez Vlade, jedna je od ključnih poruka predsjednika države Mila Đukanovića tokom duela sa predsjedničkim kanidatom DF-a Andrijom Mandićem.

“Mislim da je vrijeme za izbore, da se svi lijepo odmjerimo na tim izborima, da svi dođemo do te mjere naše legitimnosti u crnogorskoj izbornoj javnosti i nakon toga Crna Gora dobije odgovornu Vladu koja neće savijati kičmu ni pred kim”, poručio je Đukanović.

U završnoj riječi, Đukanović je kazao da Crna Gora na ovim izborima upravo odlučuje hoće li nastaviti putem kojim se kretala do 30. avgusta 2020. putem izgradnje jedne ozbiljne uređene evropske države, ili će nastaviti ovim putem propadanja i agonija kojim se kreće tokom zadnje dvije ipo godine.

“Veoma je važno, mislim da smo se gospodin Mandić i ja tu makar ovlaš razumjeli tokom ovog razgovora, da Crnoj Gori veoma brzo trebaju prijevremeni parlamentarni izbori, da nakon toga Crna Gora dobija nacionalno odgovornu kompetentnu, reformsku vladu, koja će nastaviti da Crnu Goru vodi putem evropskog cilja i vjerujem da ćemo na taj način obezbijediti jednu kvalitetnu kohabitaciju i saradnju”, kazao je.

Ističe, ne mora da bude kohabitacija, svih institucija koje čine sistem državne politike.

“Gospodin Mandić je istakao da bi po njemu ta nova struktura vlasti obavezno mora da uključi novog predsjednika i iznio razloge zbog kojih misli da ja ne bi trebao biti taj predsjednik. Uglavnom, da kažem, pokušavajući da mi imputira odgovorno za nedovoljnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Doduše u ovom poslednjem navratu saopštavajući da je to percepcija jednog dijela javnosti, ja mislim da gospodin Mandić ne bi trebao biti predsjednik države Crne Gore ne zbog percepcije nego zbog onog što su potpuno očigledno njegovi uradci u dosadašnjem političkom životu Crne Gore”, naveo je Đukanović.

Poučio je da je Mandić personifikovao ipak velikosrpsku politiku u Crnoj Gori koja je glavni problem ne samo razvoju nego i opstanku države Crne Gore i da zbog toga smatram da bi njegov izbor bio loš izbor.

“Smatram da je upravu da potencira važnost predsjedničke funkcije i kada potencira moju važnost u političkom životu. Mislim da sam i ove dvije ipo godine bio ozbiljna brana destrukciji države Crne Gore, njene nezavisnosti i njenog evropskog puta. Razumijem da gospodin Mandić smatra da je trenutak da se i to mjesto zauzme, ali naravno stojim kao odgovoran čovjek na crti. Stojim kao ponuda crnogorskoj političkoj javnosti da nastavimo sa onom politikom kako sam vidio politikom uspjeha. Da nastavimo da se odupiremo velikodržavnim projektima i njihovim aspiracijama prema Crnoj Gori i da tokom tog svog petogodišnjeg mandata uvedem Crnu Goru u Evropsku uniju”, zaključio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here