Želimo Crnu Goru u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci, biti jednako plaćene za svoj rad kao i muškarci, biti zaštićene od nasilja i imati siguran pristup pravdi. Crnu Goru u kojoj će djevojčice biti jednako željene i voljene, rekao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Puno je posla pred nama, istakao je predsjednik države. Jednaka prava i rodna ravnopravnost su, smatra Đukanović, još uvijek daleko.

“Na nama je da učinimo sve, zajedno i individualno, da kao država, društvo i pojedinci, taj dan dočekamo što prije. Da damo primat rodno odgovornim politikama i osiguramo suštinsku emancipaciju žena i ženskih prava. Time ćemo povratiti poštovanje prema tradiciji crnogorskog društva u kojem je žena imala posebnu snagu i vrijednost, dug prema antifašističkoj borbi žena i izvojevanom pravu glasa, i ispuniti obećanje prema sadašnjim i budućim generacijama žena i djevojčica da žive u slobodnoj i građanskoj Crnoj Gori u kojoj su prava jednaka za sve.”, poručio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here