Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog, koji je prošle nedjelje uhapšen u Bijeljini, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54), slovi za čovjeka bliskog kriminalcu Darku Elezu. Elez trenutno služi zatvorsku kaznu u Srbiji zbog organizovanog kriminala.

Pjanović koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, momak je Azre Šabanović, koja je uhapšena sinoć u Sarajevu takođe zbog saučesništva u ovom ubistvu.

Dosad je više osoba privedeno zbog sumnje da su učestvovali u likvidaciji Eskobara, a po svemu sudeći, iza likvidacije stoje srpski i bosanski kriminalci.

Pjanović, koji je među poslednjima uhapšen, slovi za vođu navijača Partizana u Brčkom. Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Pjanović je, takođe, blizak ozloglašenom kriminalcu Darku Elezu, koji služi zatvorsku kaznu u Srbiji.

Navodno, njegov je čovjek.

Inače, Elez uhapšen je 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj poternici i izručen BiH radi suđenja u predmetu „Lutka“. Njemu je bilo oduzeto državljanstvo Srbije, ali je odlukom Upravnog suda vraćeno. Elez je 10. novembra prošle godine u cjelosti priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu „Lutka“.

Elez je insistirao da kaznu služi u Srbiji i on je izručen našoj zemlji, a osuđen je zbog više teških krivičnih djela poput ubistva, pokušaja ubistva, pljačke.

Za sada nije poznato koja je tačno bila uloga Pjanovića u ubistvu Eskobara, dok se za njegovu djevojku Azru sumnja da je ukrala automobil „golf 4“ koji je predala izvršiocima ovog djela, Stefanu Z. (28) i Luki V. (26) koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu. Upravo Stefan Z. i Luka V. su označeni kao direktni izvršioci zločina.

Podsjetimo, ubijeni Ranko Radošević je poznat pod nadimkom Eskobar iz Nikšića i bio je pripadnik nikšićko-kvartaškog klana bliskom škaljarskom klanu, bavio se prodajom blindiranih auta i više je puta pominjan sa suđenjima kriminalnim grupama.

On je likvidiran 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju.

Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here