Od bivšeg režima je oslobođena Skupština 2020. godine, oslobođena je i Vlada, ostalo je još jedno uporište koje se zove predsjednik Crne Gore, kazao je predsjednički kandidat Andrija Mandić u Danilovgradu.

On je istakao da se “Milo Đukanović mora demokratski ukloniti sa mjesta predsjednika” i da je siguran da će građani glasati kao 30. avgusta i na lokalnim izborima širom Crne Gore.

“Mi tražimo da budemo mnogo bolja i poštenija vlast nego što je bila ona koju je imao Đukanović, to je naša osnovna ideja”, rekao je Mandić.

Navodi da je želja politike koju predstavlja da se uposli čitava Crna Gora.

“Postavili smo nekoliko ambicioznih projekata, posebno u gradovima gdje postoje velika preduzeća, poput Pljevalja i Nikšića. Tražili smo da u tim gradovima, do narednih lokalnih izbora, nijedan čovjek ne bude na birou. Imamo mnogo ideja kako da otvaramo nova radna mjesta”, objašnjava Mandić.

Podvlači da sa poštenom politikom i bez korupcije privlačenje investitora je moguće.

“Prvi moralni stub na kome treba da se obnovi Crna Gora je da se pomirimo. Ljudi u nekoj zajednici moraju prvo imati dobre odnose i mi smo pružili ruku i pozvale sve te ljude koji su glasali DPS da se pomirimo, za razliku od tih što su oni glasali godinama i koji su se trudili da nas povrijede i diskriminišu. Mi dolazimo kao novi pobjednici i nećemo da se ponašamo kao oni. To je dobra osnova na kojoj svi zajedno možemo da gradimo jednu novu Crnu Goru”, rekao je Mandić.

On je izrazio očekivanje da će dobiti “narodno povjerenje da sjutra kao predsjednik, predstavljajući Crnu Goru”, može, kako ističe, pred svakim stati uspravljene kičme, znajući da dolazi iz male, ali poštene i čestite države.

“Mnogo toga što je uspostavio Đukanovićev sistem mora da se mijenja. Tražimo od svakog građanina da bude spreman na rad da izdržava svoju porodicu i tako ne zavisi ni od koga”, zaključio je Mandić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here