Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolјu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, zaplijenili su više od 541 kilogram marihuane i uhapsili Miroslava Đurića (36) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Policija je na Graničnom prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju, prilikom kontrole kamiona cistijerne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravlјao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru pronašla 500 paketa u kojima se nalazila ova droga.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Povodom ove velike zapljene, ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova za odlično izvedenu akciju.

“Zapljenom više od 541 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Gostun, srpska policija presjekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala i da se beskompromisna borba protiv narko dilera nastavlјa. Čestitam pripadnicima MUP-a na odlično izvedenoj akciji“, rekao je Gašić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here