Službenici Uprave prihoda i carina su juče u 12 sati na graničnom prelazu Dračenovac, detaljnom kontrolom teretnog motornog vozila kojim je upravljao A.D. (28) iz Rožaja, pronašli i oduzeli krijumčarenu robu.

Predmet prekršaja je, kako navode, neprijavljena roba koju čine 734 komada obuće i tekstilnih proizvoda, ukupne vrijednosti 8,4 hiljada eura.

„O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Rožajama koji preduzima radnje iz svoje nadležnosti. Sačinjen je zapisnik i potvrda o oduzimanju robe a odgovorno lice je zbog počinjenog prekršaja nakon konsultacija sa tužiocem predato policiji na dalju nadležnost i postupanje“, navode u saopštenju.

Kako dodaju, prošle sedmice na graničnom prelazu na ulazu u Crnu Goru, službenici UPC su detaljnom kontrolom autobusa registarskih oznaka CT AV454, pronašli i oduzeli neprijavljenu krijumčarenu robu.

„Robu koja je predmet ovog prekršaja čine prehrambeni proizvodi, tapete i prateći materijal i to: 111 kg kajmaka, 60 kg meda, 75 l domaće rakije, tri kutije lijepka za tapete, 14 komada tapeta i tri komada gume za ceradu. Ukupna vrijednost oduzete robe iznosi 2,9 hiljada eura. Odgovornom licu, zbog počinjenog prekršaja, izdat je prekršajni nalog“, zaključili su u saopštenju.

Portal Analitika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here