Službenici Stanice granične policije I Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj uhapšena jedna osoba.

Naime, pripadnici granične i kriminalističke policije su 18. marta realizovali akciju usmjernu na sprečavanje krijumčarenja skanka.

“Granična policija je u mjestu Darza zaustavila vozilo marke „Škoda“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K.P. (29) iz Albanije. On je nakon zaustavljanja naglo stavio u pogon navedeno vozilo, kojom prilikom je jednog pripadnika granične policije okrznuo vozilom u predjelu noge”, navodi policija.

Nakon toga je uslijedila potjera za ovim vozilom, a koje je pronađeno ostavljeno i otključano u mjestu Kruče, koje je potom transportovano na službeni parking Odjeljenja bezbjendosti Ulcinj.

“Daljim preduzetim radnjama policija je u mjestu Klezna zaustavila vozilo marke „Passat“ albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A.H. (30) iz Albanije, a koji se dovodi u vezu sa licem K.P. i izvršenjem predmetnog krivičnog djela”, ističe policija.

Kako su dodali, službeni pas granične policije, specijalizovan za otkrivanje droga, je pretragom teren pronašao odbačenudrogu, koja je izuzeta sa lica mjesta i biće predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru.

“Ukupno su pronađena 163 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma”, ističe policija.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.H. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K.P. intenzivno traga.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here