Uvažene sugrađanke, povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, upućujem vam iskrene čestitke, uvjeren da ste upravo vi najljepše lice ovog društva i njegov najčvršći temelj, poručio je gradonačelnik Bara Dušan Raičević.

“Opština Bar posvećena je jačanju uloge žena u društvu, javnom životu i lokalnoj ekonomiji, razumijevajući značaj uključivanja njihovog glasa u sve segmente lokalne zajednice. Takav pristup već je u velikoj mjeru pružio novi kvalitet radu lokalne uprave ali i ukupnom razvoju našeg grada koji je uvijek bio mjesto kosmopolitizma, razumijevanja i mjesto otvoreno za sve”, naveo je u čestitci.

Upravo su žene, po njegovim riječima, u svim istorijskim etapama, “dale možda i presudan doprinos da Bar stasa u takav grad i bude najljepše lice Crne Gore”.

“Vjerujemo da je otvoreno i srećno društvo samo ono u kojem svaki pojedinac ima jednaku šansu da traga za ličnom srećom, i zato ostajemo čvrsto opredijeljeni da i u narednom periodu stvaramo šanse za razvoj ženskog liderstva, preduzetništva i ekonomsko osnaživanje žena koje će uvjek imati iskreno ispruženu ruku i podršku u lokalnoj upravi barske Opštine. Želim još jednom da vam čestitam Međunarodni dan žena, sa željom da vaš duh, energija i pregalaštvo u svim segmentima života obilježi, ne samo 8. mart, već i svaki dan u godini onako kako vi to i zaslužujete”, poručio je gradonačelnik Bara.

Nenezić: Doprinos žena u razvoju društva je nemjerljiv

Istim povodom oglasio se i predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić.

“Duboko smo svjesni da i u modernom crnogorskom društvu, naše hrabre žene i dalje dominantno nose teret porodičnog života boreći se uz to i da se ostvare na profesionalnom planu kao savjesne, odgovorne i posvećene”, naveo je Nenezić u čestitci.

Doprinos žena u razvoju društva, kaže on, “je nemjerljiv”.

“One nesumnjivo čine najbolji dio naše društvene i političke zajednice. Uprkos tome, svjesni smo da žene ni do danas nijesu ostvarile punu ekonomsku i političku ravnopravnost u odnosu na muškarce. I danas su, nažalost, žene u Crnoj Gori često žrtve raznih vidova nasilja, nerijetko su manje plaćene za isti posao od svojih saradnika muškaraca, manje ih je na rukovodećim pozicijama, a ni u političkoj dimenziji još uvijek ne postoji istinska ravnopravnost. Sve ove činjenice predstavljaju izazove na koje moramo odgovoriti i predano raditi, kako bi se stvari na tom polju nabolje promijenile, ako želimo da zaslužimo epitet istinski razvijenog demokratskog društva, kako na lokalnom tako i na državnom nivou”, dodao je Nenezić.

Jednostavno, smatra on, svuda i na svakom mjestu “moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti u javnom i političkom životu žena”.

“Drage sugrađanke, čestitam vam praznik uz želje da budete poštovane, voljene i uspješne, kako u krugu porodice, tako i u profesionalnim okvirima”, poručio je Nenezić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here