O navedenom događaju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah obavijestila Upravu policije i nadležno tužilaštvo u cilju preduzimanja radnji iz okvira njihove nadležnosti

U Spuškom zatvoru danas, oko 10. 30, pronađeno je u toaletu beživotno tijelo zatvorenika R.K.

-Dana 10.03.2023.godine, oko 10,30 časova u organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zatvoru za kratke kazne, u toaletu jedne od prostorija u kojoj borave osuđena lica, pronađeno je beživotno tijelo zatvorenika R.K.- saopštili su iz UIKS-a.

Dodaju da je zatvorenik R.K. bio smješten u sobi sa još jednim zatvorenikom, koji je pozvao službenike obezbjeđenja, s obzirom da se zatvorenik R.K. duže vremena zadržao u toaletu i nije odgovarao na njegove pozive.

-Službenici obezbjeđenja su odmah ušli u sobu, otvorili vrata toaleta i zatekli zatvorenika R.K. bez znakova života. Tom prilikom odmah je obaviješten zatvorski ljekar koji je po dolasku u Zatvor za kratke kazne utvrdio da je kod R.K. nastupila smrt- pojašnjavaju iz UIKS-a.

O navedenom događaju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah obavijestila Upravu policije i nadležno tužilaštvo u cilju preduzimanja radnji iz okvira njihove nadležnosti, te utvrđivanja tačnog uzroka smrti zatvorenika.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here