Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović uputio je podršku predsjedničkom kandidatu najjačeg političkog saveza Demokratskog fronta i lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću.

U složenom društvenom i političkom ambijentu kakav je danas u Crnoj Gori gdje srpski narod već decenijama ne može ostvariti osnovna Ustavna prava i ravnopravnost, ali ni građanske slobode, Srpski nacionalni savjet, kao krovna organizacija srpskog naroda, poziva sve slobodne građane Crne Gore koji znaju ko su i koji cijene dostignuća Srpskog savjeta na očuvanju nacionalne, kulturne i medijske prepoznatljivosti da bez dileme podrže kandidata koji se uvijek bez ukrivanja nacionalno izjašnjavao kao Srbin, a kojega bezrezervno podržava najjača pobjednička koalicija sa prethodnih izbora”, naveo je Vuksanović.

On je poručio da je u ovom trenutku to Andrija Mandić.

“Jedino njegovim izborom Srbi u Crnoj Gori dobiće mogućnost da istovremeno budu i građani i Srbi što u proteklom vremenu nije bilo moguće postići. Svako drugo rešenje produžiće diskriminaciu i agoniju srpskog naroda a Crna Gora će, kao i dosad, ostati za sve svoje građane multinacionalna, multietnička i multikonfesionalna osim za Srbe”, zaključio je Vuksanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here