Osnovnim sud je osudio D.M. na šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje i krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

Ona je prvobitno prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici osuđena jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci.

“Navedena krivična djela okrivljena je izvršila na štetu M.R., na način što je istog lažno prijavila za krivično djelo nedozvoljene polne radnje a potom dala i lažan iskaz pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici”, kazala je sudija portparol Ivana Becić.

D.M. je, kako se ističe, između ostalog tvrdila da ju je M.R neprilično dodirivao, stiskao, a prijetio joj je i ubistvom ako ga prijavi.

“Dan nakon ovakvog svjedočenja, okrivljena D.M. je došla u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navodeći da sve što je izjavila u vezi nedoličnog dodirivanja od strane M.R. nije tačno, već da je radila u kući kod njegovog tasta kojeg je po dogovoru sa njegovom ženom čuvala, pri čemu joj je oštećeni rekao da više ne dolazi na posao i da izađe iz kuće, jer se vraćala u ranim jutarnjim satima, što ga je naljutilo”, ističe Becić.

Nakon toga je krivična prijava protiv M.R. odbačena, a podnijet optužni predlog protiv D.M.

“Okrivljena, ranije neosuđivana, u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je bila nagovorena da sve to uradi od strane drugarice, koja je željela od oštećenog da uzme pare”, navodi Becić.

Postupajući po žalbi okrivljene, Viši sud u Podgorici je istu uvažio i presudu Osnovnog suda u Podgorici preinačio u pogledu odluke o kazni.

“Prilikom odmjeravanja kazne, drugostepeni sud je, pored olakšavajućih okolnosti na strani okrivljene, cijenio i visinu propisanih kazni za krivična djela za koja je okrivljena oglašena krivom, te iskazano kajanje i žaljenje okrivljene zbog ovakvog ponašanja i izvinjenje oštećenom, zbog čega je okrivljenoj izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u prostorijama za stanovanje u trajanju od šest mjeseci”, navodi Becić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here