Beograđanin M.H. (41), državljanin Srbije, je u hitnom postupku sankcionisan kaznom zatvora u trajanju od 50 dana na koju je upućen odmah po izricanju odluke, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.

On je, kako se navodi, 21. juna 2023. godine priveden u sud dežurnoj sutkinji Katarini Vujačić Vuksanović, jer je u ranim jutranjim časovima upravljao vozilom inostranih tablica pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,41 g/kg alkohola u organizmu i izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

“Neposredno pred nezgodom, je u više navrata prolazio kroz raskrsnice na upaljeno crveno svijetlo, pri čemu se nije zaustavljao na jasno izdat znak ‘Stop’ policijskih službenika i svjetlosnu signalizaciju vozila policije koje se dalo u potjeru za njim. Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 200 eura, kao i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od šest mjeseci, koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora”, saopštio je Marko Đukanović, predsjednik suda za prekršaje u Budvi.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here