Nosilac liste Albanskog foruma Nik Đeljošaj rekao je za TVCG da spoljna politika Crne Gore treba da ostane ono što jeste i od toga, što se tiče manjinskih stranaka, neće biti odstupanja u pregovorima od formiranja vlade.

“Siguran da će još biti partija nacionalnih manjina koje će zajedno sa Albanskim forumom i HGI razgovarati o formiranju nove vlade. Vidjećemo to narednih dana, ali da će biti biće. Principi su osnovni, a to je da smo okrenuti onome što su dostignuća države Crne Gore, da spoljna politika ostane ono što jeste i od toga nećemo nikada odstupiti”, kazao je Đeljošaj.

Za Albanski forum će, kako je kazao, biti jako važan program te vlade.

“Biće jako važno ko će voditi onim što je krucijalno za državu Crnu Goru, bezbjednosni sektor jer smo NATO članica, jer mislim da treba da učvrstimo saradnju okviru NATO-a, a važno je za albanske a vjerujem i druge manjinske partije nastavak dobre saradnje sa SAD”, poručio je on.

Đeljošaj je istakao da će oni oko tih osnovnih principa nastupiti jedinstveno, i da će na osnovu tih prinicpa biti donijeta odluka da li će oni biti dio vlasti ili opozicije.

Kazao je da tužilaštvo treba da preduzme sve da ispita navode u vezi sa aferom Do Kvon.

“Bez 2/3 ili 3/5 podrške u Skupštini većina institucija ostaće u stanju u kakvom je sad. To neće biti dobro, uvijek je legitimna ona opcija matematičke većine ali kako bi bila uspješnija ta vlada treba da se ide ka tom cilju”, kazao je Đeljošaj.

Portal RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here