Doskorašnji predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović je, komentarišući aferu oko “kralja kriptovaluta” Do Kvona i njegove navodne povezanosti sa Pokretom Evropa sad, kazao da nadležni državni organi treba što prije da reaguju i ustanove je li to “afera Spajić ili afera sa nekim drugim prezimenom”.

“Mislim da je situacija takva da nadležni državni organi treba da što prije reaguju i da ustanove je li to afera Spajić ili afera sa nekim drugim prezimenom. Sa jedne strane čujemo informaciju da je on bio u nekim sumnjivim poslovima sa ljudima koji su na međunarodnoj potjernici. Sa druge strane čujemo da je to čista konstrukcija koja ima za cilj da njega eliminiše sa političke scene i iz kandidature za budućeg premijera jer on najavljuje takvu kandidaturu”, rekao je Đukanović novinarima nakon glasanja na parlamentarnim izborima.

Smatra da je slučaj oko Do Kvona “idealan zadatak za nadležnog tužioca” koji, kako je kazao Đukanović, treba da ustanovi “ko zamajava javnost i da preduzme ono što su zakonom predviđene mjere prema takvima”.

“Mislim da se nažalost mnogo aferaškog, neodgovornog, diletantskog, avanturističnog naselilo na crnogorskoj političkoj sceni. Mislim da to treba polako početi da se čisti, jer Crna Gora treba da se vrati u stanje u kojem je bila. Da bude država rastuće vladavine prava, rastuće ekonomije, koja treba prirodno za koju godinu da postane članica EU”, istakao je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here