Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su tokom protekle noći izvršili hitno izmještanje, odnosno sprovođenje 30 uhapšenih osoba koje su bile smještene u pritvoru Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu, prenosi Klix.

Navedena operativna aktivnost je sprovedena u skladu sa naredbama Kantonalnog i Opštinskog suda u Sarajevu, a iz razloga požara, koji se dogodio juče oko 16:30 sati, na krovu i petom spratu zgrade Kazneno popravnog zavoda Sarajevo.

Sprovođenja pritvorenih osoba iz Kazneno popravnog zavoda Sarajevo u pritvor Kazneno popravnog zavoda u Zenici su trajala tokom noći odnosno počev od 19. juna u 22:00 sati, do 20. juna do 9:00 sati kada je operativana aktivnost okončana, a u istoj su učestvovali službenici sudske policije iz Sektora za operativne poslove i koordinaciju Sudske policije, Jedinice za specijalističku podršku, Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo i Centra sudske policije u Zeničko-dobojskom kantonu.

S obzirom na potrebu hitnog djelovanja, veliki broj zatvorenika i visok stepen složenosti operativne aktivnosti, službenici Sudske policije su aktivnosti sproveli u koordinaciji i saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog Kantona, te zatvorskom policijom, stražom Kazneno popravnog zavoda Sarajevo i Kazneno popravnog zavoda Zenica, što je dodatno doprinijelo da se aktivnost završi nesmetano i sigurno.

Klix

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here