Policije Crne Gore i Albanije spremne da se suoče sa svim vidovima organizovanog i prekograničnog kriminala, konstatovano je u toku današnjeg susreta v.d. direktora Uprave policije (UP) Nikole Terzića sa delegacijom policije Albanije, koji je predvodio generalni direktor Muhamet Rrumbullak.

Povod posjete, kako je saopšteno, je bilo potpisivanje Protokol o saradnji tokom turističke sezone za 2023. godinu, između Uprave policije i policije Republike Albanije. Razmjena službenika na međunarodnom nivou datira još od 2012. godine, a ovaj vid saradnje Crna Gora i Albanija realizuju svake godine.

Direktor albanske policije je, u odnosu na potpisivanje ovog Protokola, izrazio posebno zadovoljstvo.

„Boravak službenika naše policije na crnogorskom primorju ne utiče samo na to da se albanski državljani osjećaju bezbjednije, već i državljani Crne Gore, kao i svi građani koji borave i ljetuju u Crnoj Gori”, kazao je on.

Iz MUP-a navode da sastanak je bio prilika da Terzić i Rrumbullak razgovaraju o više tema, te su između ostalog otvorena pitanja konkretne saradnje u oblastima bbeor protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja, ilegalnih migracija, kao i trgovine ljudima.

Terzić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog uspješno realizovanih aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja narkotika koje su sprovedene u prethodnom periodu.

„Crnogorska policija ostaje posvećenja jačanju regionalne saradnje, jer samo zajedničkim djelovanjem i razmijenom operativnih informacija naša borba protiv organizovanih kriminalnih grupa može dovesti do konkretnih rezultata”, kazao je Terzić.

Oblasti u kojima sarađuju policije Crne Gore i Albanije su brojne, a u narednom periodu je dogovoreno realizovanje operativnih sastanaka službi dvije policije u cilju realizacije konkretnih aktivnosti u oblastima borbe protiv krijumčarenja i ilegalnih migracija, konstatovano je tokom susreta.

“Dva direktora su se saglasila da su službe za sprovođenja zakona Crne Gore i Albanije spremne da se suoče sa svim vidovima organizovanog i prekograničnog kriminala”, naglasili su iz MUP.

Nakon potpisivanja Protokola o sradnji tokom turističke sezone, članovi delegacija dvije policije bile su na radnom ručku sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here