Crnoj Gori je potrebna stabilna i evroatlanstka vlada koja će imati kapacitet da sprovede reforme na putu države ka punopravnom članstvu u EU, ocijenio je član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

Upravo ova poruka, po njegovim riječima, je opšti zaključak gotovo svih političkih subjekata neposredno nakon završetka parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

“Šta, zapravo, suštinski znače te dvije odrednice – stabilna i evropska vlada? Stabilna vlada u trenutnim crnogorskim okolnostima je moguća samo ako je podržava značajan broj poslanika u Parlamentu, koji će garantovati kvalifikovanu većinu za reformske zakone koji čekaju Crnu Goru kao najvažniji zadatak na putu države ka Evropskoj uniji”, naveo je Rakočević.

Evroatlantska i reformska vlada, kako je pojasnio, može jedino biti formirana dogovorom političkih subjekata koji su za “iskreno i pouzdano partnerstvo sa NATO Alijansom”.

“Savezom partija koje su jasno osudile agresiju i terorističke napade Rusije na Ukrajinu, evropske Vlada ne može biti bez saradnje političara koji su bezrezervno za članstvo Crne Gore u EU i koje, s tim u vezi, ne sumnjiče naši međunarodni partneri na Zapadu. Kada se razumije na pravilan način kako se može jedino obezbijediti stabilnost i evropski karakter buduće Vlade, onda je jasno da takve vlade nema bez koalicije “Zajedno”, zatim, partija koje zastupaju manje brojne narode u Crnoj Gori i finalno onih koji se mogu pronaći u evropskoj politici i ideji stavljanja nacionalnog interesa ispred isključivosti i podjela”, zaključio je Rakočević.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here