Južnokoeranac Do Kvon negirao je juče pred specijalnim tužiocem da je finasnirao lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića i PES tokom izborne kampanje.

“Kako je i najavljeno, Kvon je pitan za boravak u Crnoj Gori i dešavanja od kad je u pritvoru, vezano za ono famozno pismo oko kog se stvorila politička afera. Obojica Korejaca su saslušani u svojstvu građana. Dugo je trajalo zbog prevoda”, rekao je advokat južnokorejaca Goran Rodić.

Prema njegovim riječima saslušavanje je bilo o eventualnim nezakonitim transakcijama, što se plasiralo kroz medij3.

” Od toga nema ništa. Nikakve veze o onome što se plasiralo u medijima, u finansijskom smislu, finansiranja neke kampanje, ili Milojka Spajića kao političara… To je decidno negirano i to nije istina”, rekao je Rodić.

Istakao je da su obojica klijenata saslušani u vezi okolnosti boravka u Crnoj Gori, a najveći dio bio je u pritvoru.

“Sve što ih je tužilac pitao su odgovarali, na sve pitanja. Naravno, u sklopu toga je i ova afera sa pismom koja je bila aktuelna posljednjih desetak dana. Saslušani su kao građani, a podataka da li su i po kom osnovu saslušani u smislu označavanja nekoga ili nečega, to ne znam”, nagalsio je Rodić.

Onje dodao da specijalni tužilac svakako ima pravo na tu radnju, ako utvrdi sumnju u vezi nečega.

“Kvon je iznio decidnu tvrdnju da bilo kakav novac nije davao”, zaključio je Rodić.

“Nakon 15 časova, u prostorijama Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, započelo je saslušanje, odnosno prikupljanje obavještenja od Do Kvona i Čang Ju Hana u svojstvu građana. Specijalni državni tužilac, uz pomoć sudskog tumača, od njih je prikupljao obavještenja vezano za njihov ukupan dosadašnji boravak u Crnoj Gori, kako dok su bili na slobodi, tako i za vrijeme trajanja pritvora”, saopštili su advokati Goran Rodić i Marija Radulović.

Oni su iskaz dali povodom navodnog pisma Do Kvona poslatog premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

“Do Kvon je pred tužiocem decidno negirao da je imao bilo kakvu novčanu transakciju izvršenu prema Milojku Spajiću, te da je na bilo koji način učestvovao u nezakonitom finansiranju njegove političke kampanje, kako se to spekulisalo prethodnih deset dana u medijima”, zaključili su advokati Rodić i Radulović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here