Ako želimo stabilnu prozapadnu vladu, moramo imati stabilnu prozapadnu parlamentarnu većinu, ocijenio je lider Socijaldemokrata (SDCG) Damir Šehović.

“Ali ne bilo kakvu, nego 2/3 ili makar 3/5, jer u suprotnom nećemo biti u prilici da konačno stavimo tačku na pitanja iz naše EU agende koja zahtijevaju kvalifikovanu većinu u Skupštini Crne Gore”, saopštio je on.

Za ovakav pristup je, po riječima Šehovića, potrebna politička hrabrost i spremnost da se izađe iz “dosadašnjih rovovskih podjela, i da se umjesto nastavka prakse gledanja preko političkog nišana, postigne kompromis”.

“Kompromis o evopskoj i evroatlantskoj budućnosti, a ne o prošlosti ili pak o sistemu vrijednosti na kojem naše društvo treba da počiva, jer smo usvajanjem Ustava na ta pitanja stavili tačku. Svaki drugačiji pristup bi značio dalju razgradnju institucija, nastavak političkog lutanja, bezvlašća i društvene agonije, čega smo se nagledali pune dvije i po godine. Jednostavno je, za one koji hoće da razumiju”, zaključio je Šehović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here