Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika izjavio da je “spreman da pogine, ali da neće prepustiti vlast bez izbora”, prenijelo je više srpskih provladinih medija.

„Raspisaću sve izbore, sit sam svih prevara, spreman sam i da poginem, uopšte se ne plašim! Evo, čekam te kukavice da dođu da me ubiju, ali nikada im neću prepustiti vlast bez izbora“, rekao je Vučić.

Mediji, među kojima su Informer i Večernje novosti, navode da će Vučić u četvrtak, na sjednici Vlade na koju je pozvan, objaviti „sudbinski važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i građana“, a pominje se raspisivanje izbora ili promjene u vladi.

Širom Srbije se pet nedjelja unazad održavaju protesti „Srbija protiv nasilja“, kao odgovor na dva masovna zločina u kojima je ubijeno 18 osoba.

Najmasovnija okupljanja su u Beogradu gdje svakog petka ili subote šeta više desetina hiljada ljudi.

Zahtjevi protesta su smjena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, smjena Savjeta REM-a, ukidanje rijaliti programa u kojima se promoviše nasilje, oduzimanje dozvola za nacinalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i smjena rukovodstva RTS-a.

Jedini zahtjev sa početka koji je do sada ispunjen je ostavka ministra prosvjete Branka Ružića.

Vučić je više puta izjavio da je rijaliti program na Pinku ukinut, mada se on i dalje emituje, a ponovio je i da nikada neće smijeniti Gašića.

Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here