Predsjednik Sindikata uprave Crne Gore Ranko Božović izabran je na sjednici prethodne sedmice u Tesliću za predsjednika predsjedništva Sindikata uprave Zapadnog Balkana. Zemlje članice su osim Crne Gore, Republika Srpska, Srbija, Makedonija uz tendenciju da se proširi broj zemalja.

Kako je kazao Božović zemlje članice su na sjednici raspravljale o stanju i aktivnostima sindikata uprava potpisnica sporazuma.

“Tu smo razmijenili mišljenje kakvo je stanje u kojem sindikatu i utvrdili smjernice za dalji rad. Prioriteti će biti aktivnosti na pridruživanju Sindikata uprava Rumunije, Bugarske, Albanije i Federacije Bosne i Hercegovine, tako da su članovi predsjedništva dobili konkretna zaduženja povodom ovih aktivnosti. Krajnji cilj djelovanja predsjedništva je priključenje Sindikata uprava država koje su članice Evropske unije čime bi naš region kroz saradnju sa njima imao pristup sindikalnom djelovanju i u samoj Evropskoj uniji”, kazao je Božović.

Saradnjom sa sindikatima iz država članica EU pomoći će, kako je dodao, da lakše rješavaju prioritete u sindikalnom radu.

“Ovo je dobar put ka ujedinjenju svih sindikata uprave na nivou EU. Ojačala bi se snaga sindikata uprava regiona u borbi za bolje uslove života i rada zaposlenih”, poručio je Božović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here