Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je na mandataru Milojku Spajiću najveća odgovornost da napravi Vladu kakvu građani Crne Gore očekuju.

Na pitanje da li je tokom razgovora u Njujorku bilo razgovora o Vladi Crne Gore, te da li je neko vršio pritisak na njega, ili mu davao sugestije u vezi sa tom temom, Milatović odgovara da je Crna Gora demokratska zemlja, isto kao i SAD.

“To je bio razgovor između prijatelja, saveznika i partnera koji žele dodatno da učvrste strateško partnerstvo. Čvrsto stojim, vjerujem i promovišem tri ključna spoljopolitička prioriteta Crne Gore- kredibilno članstvo u okviru NATO-a, ubrzanje evropskog puta i dobrosusjedske odnose koje moramo dodatno da unapređujemo. Tražio sam podršku za evropski put”, kazao je Milatović za Dnevnik TVCG.

Ističe da u svakoj demokratskoj zemlji Vladu biraju građani na izborima.

“Mi smo izbore imali 11.juna i građani Crne Gore su izabrali. Ja sam mandat dao Spajiću koji je osvojio najveći broj glasova. Sada je odgovornost najviša na njemu da napravi Vladu kakvu crnogorski građani očekuju, a to je snažna reformska i proevropska Vlada”, kazao je Milatović.

Ranije danas, Spajić je saopštio da ima još dosta vremena za formiranje nove vlade i naglasio da mu je cilj da ona dobije podršku 44 poslanika u Skupštini.

Upitan da li ima pritisak od stranih ambasada za formiranje vlasti, Spajić je odgovorio odrično.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here