Istraga o jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Obzovici, na putu Cetinje – Budva kada je autobus preduzeća “Papović prevoz” sletio sa puta, u kojoj su poginule dvije osobe, je u toku. Nadležni istražuju uzrok nesreće, a Mirko Đurović saobraćajni saobraćajni inženjer ističe da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u Cnoj Gori nepoštovanje brzine.

“Na putu od Podgorice do Budve dosta se brzo vozi. Put nije loš, ali vozači precjenjuju svoje mogućnosti i voze maksimalnom brzinom. Ako se desi neki kiks on u toj situaciji ne može da se snađe i onda “šeta ne cesti”, lijevo – desno i najčešće se tada desi saobraćajna nezgoda”, kazao je Đurović za TV E.

On napominje da je uzrok saobraćajnih nezgoda vrlo često nepoštovanje brzine ali i smatra da vozači nemaju dovoljno iskustva.

“Naši vozači i nijesu baš iskusni, imaju vrlo malo pređenih kilometara u toku godine, pređu osam, deset, 12 hiljada kilometara za godinu dana i onda nemaju iskustva”, istakao je on.

Đurović upozorava da je previše je saobraćajnih nesreća na na ovom malom prostoru.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica, poginule su dvije osobe, a 22 su povrijeđene.

<<

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here