Bjelopoljci Željko Lješnjak i Nimeta – Meta Kasumović, u srećnom braku su trideset godina i slove za par na koji svi u njihovom okruženju treba da se ugledaju. Iako su svoju troipogodišnju vezu krili od okoline, a zajednički život započeli turbulentne 1990. godine, njih dvoje su svojim primjerom potvrdili da različita vjera i nacija nijesu prepreka za ljubav.

Željko i Nimeta potiču iz uglednih gradskih porodica, on je dugogodišnji preduzetnik, a ona službenica u lokalnoj upravi i oboje su veoma uspješni ostvareni ljudi, te izuzetno poštovane ličnosti u Bijelom Polju.
Svojim najvećim bogatstvom smatraju što su roditelji dvoje školovane djece Zlatka i Une, koji su, kako sa ponosom ističu, naslijedili od oca i majke najbolje ljudske osobine.
“Ja sam odrasla u porodici u kojoj se nikada nije gledalo ko je ko u nacionalnom smislu, već kakav je ko čovjek, ne dijeleći ljude po drugim osnovama i ponosna sam što sam za svog životnog saputnika izabrala osobu koja dijeli takve vrijednosti, a posebno što smo to prenijeli na naše naslednike”, kaže Nimeta, dok Željko ističe da su različitosti treba njegovati, jer su veliko blago za našu kulturu i tradiciju.
Bračni par poručuje da je najbitnije u sebi nositi toplu dušu i veliko srce, biti iskren, nikome ne misliti zlo i pošteno raditi, a da se sve razlike mogu prevazići.
Ovom lijepom pričom NVO “Multimedijal Montenegro” započela je realizaciju projekta o tradicionalno dobrim međunacionalnim odnosima u Bijelom Polju, u sklopu koga će u saradnji sa portalom Vijesti iz Bijelog Polja predstaviti uspješne mješovite brakove, kumstva i prijateljstva sugrađana različite vjerske i nacionalne pripadnosti.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here