Direktorica Doma zdravlja Kolašin Jelena Zindović saopštila je da građani Kolašina ne trpe kad je u pitanju primarna zdravstvena zaštita u tom gradu, te da su, zbog odlaska stalno zaposlenog pedijatra na godišnji odmor, angažovali kolegu iz mojkovačkog Doma zdravlja. On u Kolašinu ordinira tri puta sedmično.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da se stalno zaposleni pedijatar u toj ustavi primarne zdravstvene zaštite nalazi na godišnjem odmori iz ličnih porodičnih razloga.
“Tačno je i to da smo po ugovoru angažovali pedijatra iz Mojkovca, koji u našem Domu zdravlja, uz saglasnost matične ustanove, ordinira tri puta sedmično – ponedjeljkom, srijedom i petkom, u vremenu od četiri sata, a takođe i subotom zbog epidemiološke situacije”, pojasnila je Zindović.
Kazala je da na specijalizaciji imaju pedijatra, radiologa i ljekarku porodične medicine, što im mnogo znači jer su to, kako je istakla, tzv. rezervni timovi.
Kolašinski Dom zdravlja ima četiri izabrana doktora za odrasle, jednog pedijatra zaposlenog na neodređeno, te još jednog po ugovoru o radu, ginekologa i internistu.
“U izolaciji su nam jedan ljekar i dva tehničara”, rekla je Zindović.

rtcg.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here