Formirana je komisija čiji je zadatak da izvrši sveobuhvatnu analizu ugovorne, planske, projektne i druge dokumentacije, kao i procedura na osnovu kojih se gradi hotel “Kraljičina plaža“, kazao je Pobjedi ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević je 11. decembra na zasijedanju SO Budva rekao da mu je ministar Mitrović kazao da će zaustaviti gradnju ovog hotela, međutim do toga neće doći, kako nam je kazao, ako za to ne bude zakonske osnove.

“Komisija će provjeriti obimnu dokumentaciju, pa će onda reagovati”, kazao je Mitrović.

O nalazima komisije javnost i zainteresovani korisnici prostora, kako je najavio, javnost će biti obaviještena u narednim sedmicama.

“Obaveza Ministarstva je da na ovakav način postupa ne samo u slučaju Miločerskog parka, već i u svim drugim slučajevima intervencija značajnijeg obima u prostorima visokih prirodnih, kulturnih i ambijentalnih vrijednosti”, kazao je Mitrović.

Da se radi o provjeravanju obimne dokumentacije, potvrdio nam je i Carević.

On je kazao da su uputili zvaničan dopis da se odmah zaustavi gradnja hotela “Kraljičina plaža“ premijeru Zdravku Krivokopiću i ministru Mitroviću i da odgovor od premijera još nijesu dobili, a da je sa Mitrovićem bio u telefonskoj dokumentaciji.

“Premijer nam nije odgovorio nikako, a sa ministrom smo se čuli i obećao je da će to biti zaustavljeno. On sada provjerava proceduru i dokumentaciju, a mi smo mišljenja da je to trebalo automatski da se zaustavi pa onda preispitivati, ali oni su ministri pa ćemo vidjeti”, rekao je Pobjedi Carević prije dva dana.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here