Ivan Kontić, osumnjičen za brutalno premlaćivanje Miljana Mandića, juče je na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu rekao da nije pobjegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao prije pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

On je prekjuče izručen iz Crne Gore zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića u Novom Sadu, prema tvrdnjama tuzilaštva pokušao da ga ubije, za šta je istraga protiv njega pokrenuta tek 12. septembra.

“Petnaest dana nakon događaja je Kontić boravio u Novom Sadu i vodio normalan život i niko ga povodom toga nije tražio, a u Crnu Goru kod roditelja je otišao u vrijeme kad nije bilo nikakvog krivičnog postupka protiv njega. Nigde nije bježao”, prenijela je Tanjugu njegov advokat Zora Dobričanin.

Ona je apelovala na poštovanje prezumpcije nevinosti koja je, kako kaže, prema njemu mnogo puta brutalno prekršena od gotovo svih koji su se “dohvatili njegovog imena u prethodna tri mjeseca”.

Kontić je dao iskaz sudiji na okolnosti koje se tiču pritvora, a odluka o pritvoru će biti donijeta sjutra, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Kontić će pred tužioca biti izveden u petak, 11. decembra u 13 sati radi saslušanja u vezi sa krivičnim djelom za koje se tereti, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje vodi istragu protiv njega zbog sumnje da je 24. avgusta britalnim premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

Kontić će pred tužiocem moći da iznese svoju odbranu, koju je najavio nakon hapšenja u Podgorici.

On je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po potjernici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana skrivanja. Nakon toga Ministarstvo pravde Srbije je uputilo molbu za njegovo izrucenje, a on je dao saglasnost da bude izručen.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here