Crnogorska policija izručila je danas u 11 časova Nikšićanin Ivana Kontića (30) vlastima u Srbiji, zbog vođenja sudskog postupka za pokušaj ubistva Miljana M., (28).

“Ovo lice se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju”, navode iz policije.

Podsjetimo, Kontić je odmah nakon hapšenja dao saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri o čemu je Srbija obaviještena.

On je uhapšen 11. oktobra, a narednog dana određen mu je ekstradicioni pritvor nakon saslušanja kod sudije za istragu.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić ranije je kazao za CdM da je Kontić odlučio da prihvati pojednostavljeni postupak izručenja i da se što prije isporuči Srbiji, kako bi u postupku u Višem sudu u Novom Sadu, razjasnio činjenice i okolnosti, koje, kako je rekao, čine upitnim pravnu kvalifikaciju krivičnog djela “ubistvo u pokušaju”.

Podsjetimo, Kontić se sumnjiči za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, krajem avgusta. Snimak brutalnog prebijanja objavljen je na društvenim mrežama dvadesetak dana kasnije, ali i u medijima širom regiona. Na njemu se vidi kako jedan muškarac sjedi na drugom, koji leži na zemlji, te ga pesnicama udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju ni kada se pretučeni muškarac onesvijestio, nakon čega mu je polomio obje ruke.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here