Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Haris Đurđević poručio je da sa potpunom indignacijom odbacuje sve optužbe koje je čuo prethodnih dana i poziva učesnike okupljanja i predstavnike političkih partija da nadležnim državnim organima prezentuju sve dokaze koje imaju protiv njega. On je u izjavi za TV Pljevlja kazao da ukoliko se jedan odsto njihovih tvrdnji ispostave kao tačne, neće mu biti problem da podnese ostavku.

“Pozivam Unutrašnju kontrolu, Savjet za građansku kontrolu policije i tužilaštvo da prvojere sve navode okupupljenih koja mu spočitavaju, izvršenje krivičnih djela, prekršaja i slično”, rekao je Đurđević.

<<>>

On je u izjavi za TV Pljevlja poručio i da je simptomatično da niko tokom više od 12 mjeseci nije pomenuo njegovo ime, ili da ima zamjerki na njegov radi profesionalno postupanje.

Đurđević je poručio da postoje određena krivična djela od prošle godine koja nijesu rasvijetljena, ali da će ona biti prioritet u radu CB Pljevlja.

“Kada je u pitanju napad na Islamsku zajednicu imamo i materijalne dokaze, što smatram da će nam umnogome olakštati dalji rad. Promašli smo biološki materijal i tragove učinioca, koji su poslati na vještačenja”, rekao je, između ostalog Đurđević.

Podsjetimo, ispred pljevljaske policije organizaovana su okupljanja u znak protesta protiv imenovanja Đurđevića na mjesto načelnika Centra bezbjednosti. Tokom prvog dana protesta, mogli su se čuti razni nacionalistički i šovinistički povici, koji su naišli na osudu partija i NVO sektora.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here