MUP Srbije saopštio je da potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović raspolaže lošim informacijama, jer je izjavio da se bivši direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačević za kojim traga policija nalazi se u Srbiji.

“Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbjednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato vjerujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbjednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina i bivšeg direktora Uprave za nekretnine Crne Gore, posljedica neiskustva i loših informacija“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Da bi mu, kako kažu, pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Srbije njega i javnost obavještava da Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

Takođe, dodaju, Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronađena potjernicu Crne Gore za Kovačevićem u sistemu Interpola.

“Da je Crna Gora izdala međunarodnu potjernicu za Draganom Kovačevićem, Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obavještavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, potjernice nema“, navode iz MUP-a.

Kažu i da ako crnogorska policija za Kovačevićem traga na svojoj teritoriji, MUP Srbije o tome ne zna ništa niti može da zna.

“Ako Crna Gora želi da provjeri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provjere. Pozivamo i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala“, poručuju iz MUP-a Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here