Podgoričanin V.V. (46) izručen je danas Italiji zbog sumnje da je 2017. godine, zajedno sa još nekoliko osoba, iz juvelirnice u Milanu ukrao satove i narukvice vrijedne oko 200.000 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, V.V. je predat Italiji radi vođenja krivičnog postupka pred sudom u Milanu zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško razbojništvo (oružana pljačka).

“Osumnjičen je da je 20. decembra 2017. godine, zajedno sa V.D, B.Z. i drugima, izvršio razbojništvo u juvelirnici „Paradiso Luxury’“ koja se nalazi u Milanu, kad je otuđeno više od 20 satova velike vrijednosti brendova Rolex, Patek, Hamilton i Philippe Cartier, kao i dvije narukvice. Ukupna vrijednost otuđenih stvari je oko 200.000 eura”, navode u policiji.

Dodaju da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol Europol Sirene u saradnji sa kolegama iz podgoričke policije realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u Italiju, preko Albanije.

“Izručenje je odobreno rješenjem Ministarstva pravde Crne Gore, donijetog u postupku ekstradicije na osnovu Dodatnog bilateralnog protokola uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji, potpisanog između Crne Gore i Italije, a koje propisuje mogućnost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična djela”, navode.

Podsjećamo, V.V. je uhapšen u Podgorici 15. septembra prošle godine.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here