Viši sud u Podgorici je potvrdio presudu kojom je sudija Osnovnog suda Larisa Mijušković-Stamatović osudila na jedinstvenu kaznu zatvora Izeta Berišu u trajanju od dvije godine i tri mjeseca, Bata Stojanović u trajanju od dvije godine i tri mjeseca, Drina Emra od jedne godine i devet mjeseci, dok je Marinko Marović osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, pišu Dnevne novine.

Postupak je vođen povodom događaja iz septembra 2015. godine, kada je ispred ulaznih vrata, kancelarije tada javnog izvršitelja, Siniše Mugoše usljed dejstva eksplozije došlo do oštećenja na poslovnom prostoru i prostorijama koje su se nalazile u toj zgradi, te ispred kuće oštećenog Gorana Mugoše usljed dejstva eksplozije došlo do raznošenja kamenih i betonskih predmeta, kao i staklenih površina, oštećenja u vidu kratera na betonskoh podlozi terase tog objekta.

Takođe, i povodom događaja iz maja 2016. godine, kada je došlo do eksplozije postavljene ispod vozila marke “BMW X5” koje je bilo u vlasništvu tada javnog izvršitelja Siniše Mugoše, parkiran ispred sporednog ulaza zgrade u kojoj živi, kao i događaja iz novembra 2018. godine, a povodom oštećenja vozila Predraga Jovovića, marke “BMW X6” opšte opasnom radnjom požarom, tj. bacanjem otvorene plastične flaše sa benzinom koja je potom zapaljena opuškom od cigarete.

“Presudom sudije Mijušković-Stamatović oglašeni su krivim i osuđeni Izet Beriša, Bata Stojanović, Drini Emra i Marinko Marović, na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od šest godina i jedan mjesec i to Beriša, Stojanović i Emra zbog više krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, učinjenih na štetu između ostalog imovine Siniše Mugoše, bivšeg javnog izvršitelja iz Podgorice, dok je Marović osuđen zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, koje je sa Berišom učinio na štetu imovine Predraga Jovovića” navode iz Osnovnog suda u Podgorici.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here