Na današnji praznik rad, 1. Maj, našim sugrađanima još jednom poručujemo da ćemo razvijati Herceg Novi tako da građanin prije svega bude zaposlen, dobro plaćen, ali i zadovoljan i zaštićen na radu, saopštili su danas iz Evropskog tima za Herceg Novi.

“Naš tim posjeduje kadrovski potencijal da vodi grad, u ispunjenju prevashodnog cilja – zapošljavanja svih 1.100 sada nezaposlenih građana, čime bismo pitanje nezaposlenosti u potpunosti neutralisali”, navode u toj koaliciji.

Kako dodaju, fokusiraće se na stimulisanje razvoja preduzetništva kao najboljeg mehanizma za kreiranje novih radnih mjesta, posebno u oblasti turizma, usluga, logistike i poljoprivrede.

“Podrškom usvajanja planova, prije svega želimo da podstaknemo zainteresovane investitore da što prije započnu investicije u hotelske sadržaje. Planirana industrijska biznis zona u Igalu omogućiće razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i zaposlenje za najmanje 300 lica, koliko i servisnoj zoni u Bijeloj, koja će aktivnostima biti komplementarna uslugama koje za mega jahte nudi Porto Montenegro”, navode u koaliciji Evropski tim za Herceg Novi.

Kroz smanjenje naknada, taksi i brojnim drugim olakšicama će, kažu, raditi na intenzivnoj saradnji sa investitorima koji započinju projekte na teritoriji tog grada.

“Na ovaj način ukupni poslovni ambijent će se u značajnoj mjeri unaprijediti i biti atraktivan za domaće i strane investitore, što predstavlja preduslov za dalje jačanje preduzetničke kulture i doprinos rješavanju nezaposlenosti mladih. Nova zapošljavanje biće mjera našeg odnosa prema lokalnoj ekonomiji, poboljšanju kvaliteta života građana i put koji vodi u promjene za bolji Novi”, poručuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here