Predsjednik Nove sprske demoktatije Andrija Mandić poručio je večeras na A1 TV da Vlada i premijer Zdravko Krivokapić nijesu ispunili očekivanja, kao i da on više nema povjerenje Demokratskog fronta. On je sugerisao premijeru da zbog nepotpisivanja Temeljnog ugovora zatraži oprost od sprskog patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, ode što prije za Beograd i ispuni obećanje.

“Njegovo činjenje je skandal. On je imao najveće povjerenje. Pa nije taj sporazum usavršavao Mandić, nego članovi Vlade i predstanici SPC. Objaviješten sam da je u toku trajanja Sabora SPC ugovor trebao da bude potpisan”, rekao je Mandić.

On je poručio je Krivokapić u aprilu hitio da potpiše ugovor, ali da ga da razni centri moći pritiskaju.

“S jedne strane to mogu biti koalicioni partneri Demokrate i URA, a da nipošto ne treba potpisivati ugovor u Beogradu, kao što se to činilo sa Rimokatoličkom crkvom”, rekao je on, dodajući da pristici postoje i sa međunarodnih adresa.

Mandić je rekao da je potpisivanje Temeljnog ugovora za njih najvažnije pitanje.

“Krivokapić to da uradi i ispuni ono obećanje zbog kojeg je tu gdje jeste”, rekao je Mandić, navodeći da je premijer “čovjek zadataka doveden da se riješi određeno pitanje”.

Komentarišući optužbe Krivokapića da ga ucjenjuje, Mandić ističe da to nije istina.

“Krivokapić nije ispunio obaveze i izgubio je naše povjerenje, ne samo prema nama nego i prema crkvi”, rekao je on.

Predsjednik Nove sprske demokratije kazao je i da nije tačna informacija da će ga DF predložiti da predsjednika Vlade u narednim razgovorima koji predstoje, ali slijedeći poltičku logiku trebalo bi da imaju svog kandidata.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here