Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsjednik, marihuana neće biti legalizovana, te da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima, pa i sa jednim džointom.

“Ne vjerujem u podjelu na lake i teške droge. Ja vjerujem u stepenice kada su narkotici u pitanju, kreneš od marihuane završiš na igli. Uvijek ću u parlamentu ako se to postavi kao tema glasati protiv legalizacije marihuane“, rekao je ministar Vulin za TV Pink, a prenosi MUP Srbije u saopštenju.

Ministar je, kako se navodi, objasnio da Кomisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već da ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu, te da se još uvijek nalazi na listi opojnih droga.

Govoreći o rezultatima rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je da je zadovoljan i ponosan na rezultate koji su ostvareni u borbi protiv organizovanog kriminala i mafije pa dodao da se policija jednakom snagom bori i protiv uličnog kriminala.

N1 Beograd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here